-
מפסק lsig
שלום רב
אם לא מחברים את מוליך האפס למפסק lsig, כיצד מאתר את הזליגה?
(למיטב ידיעתי, בדומה לפחת סכום הזרמים כולל מוליך האפס=אפס)
תודה
-
פונקציה G
שלום אלעד
במפסק אלקטרוני עם פונקציה G הפונקציה מובנית במפסק ומתבצעת על ידי סיכום ערכי הזרמים של המוליכים העוברים דרך המפסק
בהתאם לאופיין של המפסק בד"כ ניתן לכוון את הפונקציה בין 0.2-1In לכן לדוגמה אם הזרם באחת מהפאזות עולה לערך בתחום המוגדר
של הפונקציה אזי המפסק יפסיק את המעגל בזמן הנתון באופיין בהתאם לזרם.
אכן החיסרון של הפונקציה הוא במקרה וזורמים זרמים באפס ואין איזון בפאזות, במקרה זה נדרש להשתמש במפסק 4 קטבים.
בכל מקרה לא משתמשים בפונקציה זו בשנאי זרם חיצוני, ויש לזכור שהשימוש בה נעשה רק כאשר ישנה בעיה בלולאת התקלה.
המשך שבת שלום
רועי
-
מבקשב הסבר..
רועי שלום,
אכן, עבור פונקציה G במפסק תוצרת ABB ראיתי שהערכים אליהם ינתן לכוון הם 0.2-1In. לפי הבנתי,פונקציה "G" ממלאת (או יכולה למלא) תפקיד כמו של ממסר פחת אך רגיש יותר. מה שלא ברור לי זה אופן הפעולה עצמה ומה המדידה והערכים אותם המפסק ימדוד על מנת לקבל ניתוק.
אם לחדד את השאלה-כוונון של פונקציה G ל 0.2, במפסק של 1000A לא אומרת שאני "מרשה" זליגה של 200A..האם אני צודק? (זה נראה הגיוני וברור אבל אני מקבל תשובות מטעות..)
תודה מראש
ניסים (סמי)
-
אפשר לקרוא את השרשור הקודם בנושא זה (פחות או יותר...).
-
תגובה
שלום!
כידוע במפסקים אלקטרונים ישנו מיקרופרוססור הדוגם את הזרם RMS (וזאת לעומת המנגנונים תרמי ומגנטי במא"זים וכו')
במפסק 3 קטבים בתנאים רגילים של המערכת הסכום הווקטורי של זרמי המופע שנדגם עלידי המיקרופרוססור בפונקציה G הוא אפס
וגם במקרים אחרים כגון: מתח יתר,קצר פאזה לפאזה או אי איזון בפאזות הוא מתרגם את המצב כאפס.
כאשר מתרחשת תקלה לאדמה (קצר/זליגה לאדמה) הסכום הווקטורי של הזרמים יהיה שווה לזרם התקלה
מנגנון ההפסקה (trip) במיקרופרוססור מחשב את הסכום הווקטורי בפונקציה עלידי שימוש בשנאיי הזרם הפנימיים במפסק
ומפסיק בהתאם לזרם ולזמן שהוגדרו, ואין צורך בשנאי זרם חיצוניים.
דוגמה יותר קלה להסבר זה חיבור ממסר פחת תלת פאזי למנוע, במנוע אין אפס ובכל זאת בפחת תלת פאזי יש דגימה של כל הפאזות
כאשר זרמי הכניסה שווים לזרמי יציאה, ברגע שמתרחשת תקלה,הזרם בפאזה הפגועה עולה ויש שינוי בזרמים ולכן הממסר יפסיק את המעגל.
וכפי שאמרתי השינוי מתרחש כאשר יש לי הרמוניות או זרמים באפס ואז פונקציה זו במפסק 3 קטבים לא תעבוד טוב
ונצטרך מפסק 4 קטבים.
מקווה שכעת זה קצת יותר מובן.
מציע לכן לקרוא מאמרים בנושא לכל היצרנים יש מאמרים טכניים בנושא,
בנוסף בלינק שירדן העביר (למעלה) יש מאמרים שצירפתי להודעות
המשך יום טוב.
רועי
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-