-
תודה על תגובתך.
אני מבין מדבריך שבסופו של דבר למרות הכל יש לתכנן לפי תקנות החשמל למרות נתוני יצרן, כאשר לבעל רישיון מהנדס מותר לסטות מהטבלאות אם הוא יכול לעגן את קביעתו על אסמכתא.
כל המקדמים למעט שיטות ההתקנה הינם חישובים אותם יש לחשב לאחר לקיחת הזרם מהטבלה המתאימה.
בכוונה השוותי כבל קבור מכיוון שגם היצרן וגם טבלה 90.6 מדברים על סיטואציה דומה ואם משווים לאחר נירמול והבאת נתוני יצרן לפרמטרים בטבלה 90.6 (התנגדות טרמית של האדמה וטמפרטורת סביבה) נקבל פער של 20 אחוז.
מטרת השאלה שלי היא להבין את השיקולים. אני סיימתי התמחות בחשמל לאחרונה (את התואר בהנדסת אלקטרוניקה סיימתי לפני 10 שנים).
בתודה
עידו
-
שלום לך כהן ,
אומנם אני לא אענה לך בצורה מקצועית כמו גיא רט , אבל אוכל להפנות אותך לבדיקת צריכת דלק ברכבים שבמעבדה נותנים לך ערכים שהם רלוונטים רק למעבדה ולא לשטח ובשטח יש כל מיני השפעות חיצוניות על צריכת הדלק אז מן הסתם צריכת הדלק עולה , וזה בדיוק אותו הדבר עם יצרני הכבלים תנאי המעבדה מאפשרת העברת זרם גבוה מאשר בתנאי שטח כמו שאמרת , השפעת כמות הכבלים באותה תעלה טמון באדמה או באוויר וכו' שזה גורם עליית טמפרטורה כתוצה מצריכת זרם , צפיפות כבלים טמפרטורה אופפת של הסביבה וכו' . אז התקנות מגבילות את צריכת הזרם לערכים סבירים עם התחשבות בתנאי הסביבה ובמתקין עצמו .
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום