תוצאות 1 עד 3 מ 3

נושא: חיבור זמני לבניה

חיבור זמני לבניה

שלום
    במתקן שאני עובד בו מבקשים חיבור זמני. כרגע יש פילר עם ארון מונים לחיבור של 315A וכבל שמחובר לעמוד. ליד הארון מונים יש ארון שלנו שמיועד למפסק ראשי אליו מגיעים 4 גידים של 240 אלומיניום שמתחברים למפסק ראשי שלנו. אני תכננתי לחבר בגב הפילר קופסת שקעים ולהתחבר למפסק הראשי שלנו עם כבל 5X10. הבודק של ח"ח אומר שאי אפשר לעשות את זה והחיבור חייב להיות דרך מהדקים על מסילה או לשות. האפשרות השניה שהוא הציע היא להתחבר ישר לארון מונים אבל במחלקת חיבורים לא הסכימו לזה.
    לי לא כל כך מובן למה אי אפשר להתחבר דרך מפסק נראה לי יותר בטוח מסתם מהדקים אבל אין לי ממש ברירה בעניין אז השאלה שלי היא יותר טכנית:
    מה הדרך הטובה ביותר לעבור מגיד של 240 אלומיניום לכבל של 10 ממ"ר?

שלום אסף

שלום אסף,
    ראה תמונות, אני מניח שזה המצב אצלך.
    שים לב בתמונה פנים של הלוח ראה צד ימין הכבל 6*5 מזין לוח שרות שסמוך ללוח ראשי.
    יצרן לוח חייב לתת לך ברייקר/מאמ״ת/מא״ז שמור בלוח, תתחבר אליו.
    תמונות מצורפות תמונות מצורפות לחץ כדי להציג תמונה גדולה
שם:  image.jpg‏
צפיות: 904
גודל:  131.0 קילובייט
ID: 685   לחץ כדי להציג תמונה גדולה
שם:  image.jpg‏
צפיות: 1140
גודל:  146.2 קילובייט
ID: 686  

תודה לשואלים ולמגיבים,

1. בחיבור זמני לבנייה נדרש שהלוח הראשי יהיה בהתאם לתקן 61439.
    2. כאשר החיבור המוזמן מחברת חשמל - מוזן ממערכת מניה (בחיבורים מעל 100A) היציאות בד"כ הן כבלי נחושת בחתך של 50mm או 150mm לכל פאזה (תלוי בגודל החיבור).
    3. המפסק הראשי בלוח (שמותקן בסמוך לפילר המונים) צריך להיות בהתאם לגודל החיבור המוזמן מחברת חשמל.
    4. התמונות שצירף אהרון בן גלים (תודה רבה!!) מתארות מצב בו קיים לוח ראשי (עם מפסק ראשי מתאים) ואחת היציאות מהלוח הן ללוח שקעים סטנדרטי קטן.
    5. נראה לי שזו הכוונה מפני שברור שלא ניתן פיזית לחבר כבלים 150mm נחושת למא"ז C25
    6. במקרים מיוחדים, ניתן לבקש מיצרן לוחות (בהתאם לתקן 61439) להשתמש במפסקים עם מודול (fram size) של 250A או 400A.
    מפסקים גדולים אלו הם בעלי כושר ניתוק גבוה ומתאימים גם לחיבור של כבלים גדולים אך יש לוודא שגודלם "In" מתאים להזמנה בחברת החשמל.

להלן דוגמה של מפסק ABB בגודל של 25A :

לחץ כדי להציג תמונה גדולה
שם:  ABB-25A.jpg
צפיות: 623
גודל:  127.5 קילובייט
ID: 687

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •