תוצאות 1 עד 9 מ 9

נושא: שאלה מהועדה - עכבת לולאת תקלה

Hybrid View

ההודעה הקודמת ההודעה הקודמת   ההודעה הבאה ההודעה הבאה

שאלה מהועדה - עכבת לולאת תקלה

שאלה מבודק 2 : נתון שנאי 22K/0.4 ,400KVA + מבטח 400A המזין מבנה.
    מה צריכה להיות עכבת לולאת התקלה הנמדדת בכניסה למבנה ?
    השבתי, צריך לחשב ע"פ נתוני המבטח כך שיפסיק את הזרם תוך 5 שניות.
    התשובה לא התקבלה…..
    תודה

ומה עם הגנה על המוליכים מהמבטח עד למבנה?
    מעבר לכך, יש צורך לתת גם 10-20% מקדם ביטחון על קריאת לולאת התקלה, וגם לדאוג ככל האפשר שהמבטח ינתק את הזינה מיידית ולא אחרי 5 שניות...
    אולי גם רצו שתשאל למה מבטח 400 אמפר ולא 630 מכויל לפי זרם העבודה של השנאי ?

חג שמח.
    אילו עוד שאלות נשאלת?

Masur שלום
    אומנם אכן רשום בחוק עד 5 שניות אבל צריך להסתכל על זה מכיוון מעשי של בודק.
    נניח מדובר על מפסק זרם תרמו מגנטי שבו התחום המגנטי הוא בין 5-10In
    אזי הכיוונון המינימלי הוא 2000 אמפר ובנוסף מניחים שהמתקן תקין והארקות תקינות.
    אין אופיין של מפסק זרם בגודל הזה שהתחום המגנטי שלו מפסיק ב-5 שניות
    בנוסף בזרם קצר כזה המתקן לא יחזיק מעמד למשך 5 שניות ויגרם נזק.
    שים לב שמדובר על מפסק ראשי של מתקן שאמור להגביל זרמי קצר ולא על מאזים בלוח.
    לכן במצב זה תמיד יש לשאוף שהמבטח יפסיק את המתקן באופן מיידי
    ולפי האופיין מדובר על זמן של 0.01-0.02 שניות.
    בברכת חג פסח שמח וכשר.
    רועי

שלום לחברים
    הערה 1 - רועי אני מבין שהקצר הוא בכניסה ללוח המזין את המתקן כלומר אין שום השפעה של הקצר למתקן עצמו .(יכול להיות שהתכוונתה לכבל המזין את המתקן ). "
    נוסף בזרם קצר כזה המתקן לא יחזיק מעמד למשך 5 שניות ויגרם נזק."

הערה 2 במתקן כל שהו כיוון זרם הקצר צריך לקיים 2 תנאים בסיסיים והם 1- זרם קצר מינימלי בריבוע כפול הזמן צריך להיות קטן או שווה למכפלת מקדם הבידוד בריבוע כפול שטח חתך המוליך בריבוע
    ( i*2×t≤K*2×S*2 ) 2 ) ולא יותר מ 5 שניות התנאי השני צריך לקיים את התנאי של מכפלת זרם הקצר המקסימלי בהתנגדות האומית של מוליך הארקה בלוח תהיה קטנה מ 50 וולט ( בהנחה שהמתקן מאופס) .
    אני מביא את ההסבר הזה כיוון שבשאלה חסרים נתונים כדי להצביע על ערך מסויים של לולאת התקלה .במקרה של נתונים נוספים אזי ההסבר כמו של מר רועי .
    הערה נוספת יכול להיות שהם נתנו את נתוני השנאי כדי שנבדוק שזרם הקצר של השנאי שתלויי במתח קצר של השנאי (לא נתון ) יהיה גדול מזרם הקצר של לולאת התקלה .
    תודה וחג שמח
    שלימו

שלימו שלום!
    1. קצר חד מופעי בגודל זרם כזה שמתרחש בזמן של 5 שניות שבו המפסק לא הפסיק את המתקן,עלול בקלות להפוך לקצר תלת מופעי במתקן.
    ואז תאמין לי ייגרם נזק. אתה מוזמן לפנות למפעל קרלסברג באשקלון שהיה להם מקרה דומה של קצר חד מופעי שהפך לקצר תלת מופעי בגלל שהמפסק הזרם לא הפסיק מסיבה כלשהי ולשאול מה הנזק שנגרם להם ויש לפחות עוד שני מתקני חשמל שאני מכיר שזה קרה.
    2. תאוריה לחוד ומעשי לחוד, השאלה נשאלה מהיבט של בודק לא מהיבט תכנוני כפי שאמרתי זה נכון שבחוק רשום 5 שניות, בפועל אין מפסק זרם בגודל זרם שהאופיין במנגנון הקצר מפסיק בזמן כזה. גם במפסק תרמו מגנטי וגם במפסק אלקטרוני הגנת הקצר היא הרבה יותר מהירה והיות ויש יצרנים רבים שלכל יצרן אופיין משלו, אין ערך מסויים של זמן והנתון של הזמן הוא מיידי.
    3. נתוני השנאי ומתח הקצר בשנאי מחושבים עבור זרם קצר מקסימלי המתייחס לכושר הניתוק Icu של מפסק הזרם, בברור שזרם זה יהיה הרבה יותר גדול מזרם הקצר החד מופעי. לדעתי לא זו היתה הכוונה של השואל.
    4. לסיכום למרות שאין נתונים בשאלה מי שיש לו את ההבנה ומספיק ניסיון בתחום של הבדיקות יידע בוודאות מה לענות ואיך לגשת לשאלה ולא ישר לדקלם את החוק. מניסיון וועדה לא אוהבת דיקלום של החוק או למידה בעל פה של תאוריה כזו או אחרת, הוועדה מחפשת הבנה של הדברים.
    שיהיה בהצלחה.
    שבוע טוב ומועדים לשמחה.
    רועי
    נערך לאחרונה על ידי רועי אפללו; 24.04.16 בשעה 00:06.

רועי שלום,
    מאחר והשאלה היא מהי עכבת לולאת התקלה בלוח אז ניתן להבין מכאן שהלוח הוא מתכתי. כלומר מה שקובע הוא הנתיך במעלה הזרם.
    לכן אופיין הנתיך פה הוא הקובע את ערך העכבה המקסימלי.
    אני לא מבין מה המשמעות לכוונן את המפסק בלוח הצרכן לפי עכבת לולאת התקלה הנמדדת באותו הלוח. בייחוד אם קיים כבל הזנה ארוך בין הפילר ללוח.
    אלא אם כן אתה מודע לכך שקטע הכבל בין הפילר ללוח אינו מוגן.
    במקרים כאלו חח״י דורשת מפסק נוסף צמוד לפילר או בגב שלו. מפסק זה הינו המפסק במעלה הזרם והוא כולל בדרך כלל גם סליל הפסקה.
    מאוד נהנה לקרוא את תגובותיך המחכימות.

רועי שלום
    אני מקווה שלא הכעסתי אותך,ואם כן אבקש את סליחתך. ובכל זאת לגבי השאלה שנשאלה שנשאלה בנתונים שנמסרו לשאלה מבחינתי כאיש חשמל (ולא משנה מה הם התכוונו ) הייתה צריכה להיות התשובה הבאה בהתאם לנתונים שנמסרו צריכה היתה להיות לדעתי התשובה הבאה .ערך לולאת התקלה בלוח הייתה צריכה להיות קטנה או שווה לערך שיתקבל מחלוקה של המתח הפאזי (230 וולט) בערך של מכפלת זרם הנומינלי של המפסק בערך הכפולה של הכיוונון של המפסק בתחום המגנטי (הפסקה מיידית ) .ובנוסף לכך יש לבדוק שעבור זרם הקצר המכוונן יתקיימו שני התנאים שאמרתי לפני כן .(להגן על בידוד המוליכים ,ומתח מגע).
    רועי יש לי הערכה גדולה מאד אליך והרבה מאד למדתי מתשובותיך העינייניות והמקצועיות יישר כוח לך ולכל הצוות .רועי שוב אני מתנצל אני בסך הכל ניסתי לענות לשאלה כאיש חשמל.
    תודה על הכל מר רועי וחג שמח .

שלימו

היי שלימו
    אני מצטער אם דבריי גרמו לך לחשוב שאני כועס, אבל אני ממש לא, להיפך אני שמח שאנו מנהלים דיון ענייני
    וזה מטרת הפורום, אני תמיד מנסה להביא דברים מניסיוני המקצועי אבל גם פתוח להערות/הארות.
    בתחום הזה קשה לדעת הכל, ובכל יום לומדים דברים חדשים.
    ואכן התשובה שנתת לדעתי יכלה לספק את השואל (למרות שקשה להבין את השאלות שלו),ואם לא, תמיד אפשר ללמוד ולגשת שוב.
    אז שלימו הכל בסדר,נמשיך להעשיר אחד את השני בידע, כדי להיות מקצועיים יותר.
    המשך חג שמח.
    רועי

ירון בוקר טוב!
    בתשובתי בשום מקרה לא התייחסתי לכך שמפסק הזרם בלוח הוא זה שצריך לכוונן, ברור שאין חשיבות למפסק זרם זה.
    אתה צודק בכך שהמבטח במעלה הזרם יכול להיות נתיך או מפסק זרם אבל לא היה נתון בשאלה איזה סוג מבטח,ואנו לא יודעים האם המתקן הוא של חח"י או פרטי
    ולכן בתשובתי הנחתי שמדובר על מפסק זרם תרמו מגנטי או אלקטרוני.
    בנוסף התייחסתי למקרה שבו קצר חד מופעי בלוח המוזן,לזמן של 5 שניות שבו המבטח במעלה הזרם לא הפסיק את המתקן
    עלול בקלות להפוך לקצר תלת מופעי.
    המשך חג שמח ומועדים לשמחה
    רועי

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •