-
לולאת תקלה במקרה TNS
שלום חברים יקרים,
השבוע הייתי בוועדה לרישיון 630 אמפר.שאלו אותי כמה ללואות תקלה בשיטת TNS ועניתי שלולאת התקלה
נסגרת במצב תקין דרך הארקה.והמצב השני במידה והארקה הראשית מתנתקת ללואת התקלה נסגרת דרך האדמה.
הבוחן התעקש שהמצב השני אינו נכון.
אנא תגובתכם...
-
שלום חבריה,
אנא תגובתכם ..
-
בוקר אור,
בשיטת TNS חיבור הצרכן המרוחק יהיה עם 5 מוליכים, בדגש על אחד מהם ניוטרל ואחד הארקה מפה"פ ראשי בו בוצעה גם הארקת השיטה של השנאי המזין.
נניח ויש לך נתק במוליך החמישי (האחרון) בדרכו מהשנאי אל הצרכן, ובצרכן תבצע LT, לולאת התקלה תתחלק לשני מסלולים:
1. מהפאזה אל פה"פ הצרכן וממנו אל מוליך ההארקה החמישי ועד למקום הנתק, מעבר באדמה (אם טמון) אל המשך המוליך המנותק וממנו לסגירת המעגל אל השנאי.
2. מהפאזה אל פה"פ הצרכן, וממנו אל יסודות המבנה אשר מחוייבים בTNS ומהם דרך האדמה אל היסוד הנדרש במיקום הארקת השיטה של השנאי, ודרכם אל פה"פ הארקת השיטה וממנו לסגירת המעגל.
חלק מהבוחנים מעדיפים לפעמים להשיב על תשובת הנבחן בצורה שלא בהכרח מעידה על תוכן התשובה שנתת.
בהצלחה.
-
-
שלום גיא,
הייתי רוצה התיחסותך למצב השני שבו עניתי בוועדה ואמרתי שאם הארקה הראשית מתנתקת ללואת התקלה נסגרת דרך השנאי.
האם זה נכון? לאחר שהבוחן מתעקש שהתשובה לא נכונה
-
אייל שלום,
תמיד במקרים אלו כדאי לצרף שרטוט (וגם לענות לבוחן עם שרטוט).
באופן עקרוני ניתן לראות בדוגמה הנ"ל, שני מסלולי תקלה:
א. מהפה"פ של הצרכן - דרך הייסוד המשותף (ראה מס -2- בשרטוט) - לפה"ה אליו מחוברת נקודת הכוכב של השנאי.
ב. מהפה"פ של הצרכן - דרך מוליך הגישור (ראה מספר -1- בשרטוט) - לפה"ה אליו מחוברת נקודת הכוכב של השנאי.
כמו כן, מוליך גישור (במקרה של TNS) נדרש כמוצג במאמר שבקישור הנ"ל
למעשה, לולאת התקלה נסגרת דרך הייסוד ולא ממש דרך האדמה (על אף שייתכן שיש גם זליגה קטנה מאוד של זרם דרך האדמה שבמקביל לייסוד)
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום