-
נראה לי ערבבת מעט...
שלום
את ההזנה למשאבות מביאים תמיד בכבל 4/5 גידים - בתלות אם נדרש אפס -מחברים הארקה לכל צרכן מלוח ההזנה - לא מבצעים איפוס לכל משאבה.
את המשטח המאורק של המשאבות מחברים לפס ההשוואה הראשי - או לחילופין יוצרים גישור בין שני המבנים.
מבצעים השוואת פוטנציאלים לכל הגופים המתכתיים - משאבות, סולמות, תעלות פח וכדומה לפה"פ מקומי שמחובר גלוונית לפס הראשי.
-
שלום
אני שואל בגלל דרכי פעולה שונות ששמעתי כשמדובר בצרכן שמרוחק ממקור ההזנה.
ניסתי לחשוב אם זה דומה למקרה בו יש שני מבנים מרוחקים שאחד מוזן מהשני ולשניהם הארקת יסוד. במקרה כזה יש איסור לחבר גלוונית בין פסי השוואת הפוטנציאלים.
-
מתכנן המתקן חזר אלי היום ולפי מה שהוא אומר צריך להגיע אל המשאבות עם כבל 4 גידים ולחבר את הארקת המשאבה ללוח הראשי. את השירותים המתכתיים שליד המשאבות (תעלות, קונסטרוקציות וכו') ניתן לחבר להארקת היסוד שהוכנה במשטח הבטון שעליו נמצאת המשאבה. המשטח נמצא כשלושים מטר מהמבנה בו נמצא לוח החשמל. הוא לא חשב שצריך להשוות פוטנציאלים בין המשטח עליו המשאבה נמצאת למבנה בו נמצא לוח החשמל. אשמח לשמוע אם מישהו קורא ויש לו דעה או תובנה אחרת בנושא.
-
לפי מה שאתה מתאר,
יש מתקן חשמלי ראשי בשטח, האם בוצע שם איפוס? או שמא TT?
בתלות בתשובה לשאלה למעלה, נדע איך להמשיך עם חיבורי ההארקות.
נניח ומאופס שם במתקן הראשי:
את הלוח המשני במשטח הבטון המרוחק מעבר לטווח ההשפעה של האלקטורודות של המתקן הראשי (המאופס או לא), אתה מזין בכבל 4 גידים.
מכין פה"פ במשטח הבטון, עדיף בתוך הלוח אם אפשר. שים לב שלפה"פ מחברים מוליכי חיבור ולא מוליכי הארקה (קטנים מ10 ממ"ר).
אל הפה"פ הראשי של משטח הבטון (שים לב שהוא ראשי של עצמו ולא משני של המתקן הראשי - לא גישרת) אתה מחבר את גופי המתכת של המנועים + פס הארקות הלוח + משטח שווה פוטנציאלים / פלך מהבטון, מקור הארקה וכו'.
את הארקה החשמלית של המנועים, אתה מחבר לפס הארקות בלוח על משטח הבטון, לא לפה"פ של משטח הבטון.
-
יש מתקן ראשי מאופס.
אין לי לוח משנה במשטח המשאבות רק פאקט לכל מנוע.
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום