-
חתך מוליך ושיטת התקנה
אם צריך להתקין כבל בתוך תעלה מבוטנת בריצפה שנמצאת בחדר סגור מה סוג ההתקנה לפי חוק החשמל?
האם זו שיטה ל' "כבלים חד גידיים או רב גידיים בצינור או בתעלה בנויה בתןך האדמה"?
הכבל נועד למפסק 400A שמכויל ל315A. לפי חוק החשמל טבלה 90.6 צריך כבל נחושת עם שטח חתך מוליך של 240 ממ"ר.
תקנות החשמל - העמסה והגנה של מוליכים מבודדים וכבלים
לפי דף היצרן שבקישור הזה
http://www.tcisb.com.my/XLPE%20Insulated%20Cables.pdf
לפי הטבלה של כבל עם 4 גידים למתח של 600/1000V מספיק כבל עם שטח חתך של 150 ממ"ר.
מה הסיבה להפרש הזה?
-
ערב טוב אסף,ראשית, מפסקים בד"כ מתכווננים לזרם הנומינאלי הרצוי ולא מתכיילים...
2. טבלת היצרן היא ע"פ המוליכות של היצרן הספציפי וכן ע"פ הגדרת הטבלה, אם ראיתי נכון למה התכוונת,150 נחושת, מדובר ב350 אמפר בהתקנה אווירית בטמפ סביבתית של 40 מעלות, או 365 אמפר להתקנה בקרקע בטמפ של 25 מעלות.
3. בתקנות החשמל מדובר על 30 מעלות בקרקע, או באוויר, הכי קרוב זו טבלה 90.8, שם הטמפ' הינה 35, וראה איזה פלא, אפשר אפילו להגיע לכדי 426 אמפר בכבל שהיצרן עצמו מאפשר 350 אמפר בלבד...
ככל הידוע לי, התקנות נכתבו על בסיס מוליכות ואיכות כבל מסויים, וכן צורת ההתקנה הרלוונטית.
עם זאת, לא נעשו חישובים מדוייקים לכל סוג כבל, איכות הזרם בו, ההרמוניות שיהיו בו, ועוד גורמים אחרים.
ככל שידוע לי, אם עולה שאלה לוועדת הפרושים, עם כבל אשר היצרן מעיד עליו כמסוגל להוליך זרם עבודה מסוים, בהתקנה מסויימת, ואתה לוקח את כל המשתנים ע"פ התקנות פה בישראל, ויוצא לך גבוה מהרשום בתקנות העמסה, הוועדה תאשר את ההתקנה הספציפית.
שים לב שיש לקחת בחשבון הגנה בפני קצר, יתר, חוזק וכו'.
זו דעתי.
-
תודה על התשובה
כתבתי שהמפסק מכויל ל315A ולא מכוון כי זה מה שהיה כתוב לי בתוכנית חשמל 
ממה שאני הצלחתי להבין שיטת ההתקנה אצלי מתאימה לטבלה 90.6 והבעיה אצלי הייתה הגודל הפיזי של הכבל לכן ניסיתי להבין אם אני צודק בבחירת הטבלה ואז אולי אפשר להקל בחיבור הפיזי ובמחיר.
-
אם רכשת את הכבל מיצרן ספציפי שבטבלה שלו מופיע נתון מסוים, ואתה משתמש בכל המקדמים הדרושים ומגיע לתוצאה שונה מהטבלאות זה לקחת סיכון שתיתקל בבודק שיתעקש ולא יאשר לך עד לוועדת פרושים בעניין.
אני מציע להגיש כבר כיום שאילתא לוועדת הפרושים כך שבאופן כללי וגורף, אם יש נתון יצרן כלשהו, האם הוא גובר על הטבלה שבתקנות או לא...
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום