תוצאות 1 עד 5 מ 5

נושא: מעגלים חשמליים עם תילים בעלי בידוד נמוך

Hybrid View

ההודעה הקודמת ההודעה הקודמת   ההודעה הבאה ההודעה הבאה

מעגלים חשמליים עם תילים בעלי בידוד נמוך

שלום!
    מתי מותר על פי חוק להשתמש בחוטי רמקול (דו גידיים,סיביים בעלי בידוד יחיד) כמוליכים במעגלי AC230V 50HZ?
    לצורך הענין חוטים 2*1.5ממ"ר. החוטים כמובן בתוך תעלה ולא בתוך קיר/תחת האדמה אך לחיבור קבוע.
    האם יש עוצמת זרם/הספק לפי אורך התיל ושטחו וכיו"ב המוגדרים בחוק?
    תודה מראש.

קובי שלום!
    תקנות החשמל בפרק העמסת מוליכים מתייחס למוליכים בעלי בידוד 70 מעלות PVC או בידוד 90 מעלות Xlpe
    כל העמסת מוליך בעל בידוד אחר נדרשת לפי הוראות יצרן.
    בנוסף בפרק התקנת מוליכים תקנה 10 רשום: מוליך יהיה בעל בידוד תקני או יבודד מבחינה חשמלית מסביבתו בהתאם למתח המיתקן שבו הותקן ולמקום התקנתו
    לכן לדעתי מוליכים מהסוג שציינת אינם תקניים להתקנה של 230V, אלא אם יצרן המוליכים הגדיר זאת.
    סופ"ש נעים וחג שמח.
    רועי

רועי, תודה רבה על התייחסותך ועל התגובה שמסרת.
    ראיתי ואני מניח שגם אתה נתקלת במעגלים במתח 230V הכוללים כבלי רמקול (איזה בידוד יש להם?) ולא חוטים/כבלים מבודדים המוכרים יותר
    כמוליכים תקניים (XLPE,PVCׂ). מכאן המקור לשאלה. יצוין שבד"כ מדובר במעגלים בעלי הספק נמוך יחסית ורציתי לדעת אם יש הגדרה לכך בחוק.
    (כי אני לא שמעתי/למדתי שיש).
    בכל אופן אני מבין מדבריך שמעגלים אלה אסורים כל עוד אין הגדרה מפורשת מהיצרן.
    רב תודות וחג שמח !!
    קובי.

קובי שלום!
    כל כבל לשימוש חשמל מיוצר לפי תקן ישראלי 473 יצרן מכובד חייב לייצר לפי מה שהתקן מחייב.
    חוק החשמל מחייב להשתמש בכבל בעל תקן, וההפניה לכך בפרק התקנת כבלים תקנה 3 ב':
    היה כבל בעל בידוד ומעטה מחומר פי.וי.סי (PVC) עשוי בהתאם לתקן ישראלי ת"י 473: "כבלים, פתילים ומוליכים מבודדים חשמליים למתח נומינלי עד 1000 וולט"
    יעמוד הכבל גם בבדיקה לפי סעיף 205.9 "הצתה" של התקן האמור.
    כבלים לשימושי תקשורת כגון כבל לרמקולים מיוצר לפי תקן אחר והבידוד הוא בעיקר לשימוש של מניעת רעשי רקע.
    לכן אסור להשתמש בו לשימוש חשמלי, אלא אם היצרן מצהיר שהוא עומד בתקן.
    חג שמחץ
    רועי

רועי תודה רבה על הארותיך !!
    פרסמתי בפורום נושא בשם "חתך מזערי של מוליך ברשת עילית". אשמח מאוד שתתייחס.
    תודה וחג שמח,
    קובי.

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •