תוצאות 1 עד 8 מ 8

נושא: אפס חודר

Hybrid View

ההודעה הקודמת ההודעה הקודמת   ההודעה הבאה ההודעה הבאה
    מוטי שלום.
    אפס חודר הכוונה לאפס רציף, באופן כללי במערכות אל פסק נדרש שהאפס יהיה רציף לכל אורכו
    לכן החוק קובע שימוש במפסק 3 קטבים בלבד.
    תוכל לקרוא עוד במאמר שפרסמתי כאן באתר.
    http://www.doctorat.co.il/content/105

לשאלתך השנייה, לדעתי כבר נשאלה אבל אחזור
    באופן כללי אין הבדל טכני בין קבוצות החיבור במונחים של ביצועים,הגורם היחיד המשפיע על הבחירה הוא אופי הרשת.
    קבוצת חיבור של שנאים תלת מופעים נקבעת על ידי תקנים של IEC כאשר ידוע שהסלילים יכולים להיות מחוברים
    בכוכב במשולש או בזיגזג. קוטביות הסלילים גם היא חשובה מכיוון שזה משפיע על הפרש המופע בין חיבור ראשוני למשני.
    עבור סינון הרמוניות מתאים חיבור DY מכיוון בגלל שבצד המתח הנמוך הוא מבטל את ההרמוניה ה-3 ומונע ממנה מעבר לצד המתח גבוה,
    לדוגמה עבור עומסים לא לינאריים,מערכות המייצרות הרמוניות נשתמש בDyn11 מכיוון שיש הפרש מופע בין של 30 מעלות בין הצד הראשוני למשני ובכך יש סינון של ההרמוניה ה-3.
    ברשת מוארקת עבור איתור קצרים לאדמה קבוצת חיבור Dd אינה מתאימה כיוון שאין לנו נקודת כוכב, ולכן משתמשים או DY או בשנאי זיגזג היוצר נקודת כוכב.
    DY11 הוא הנפוץ לשימוש של הורדת מתח מ-22KV ל-400V מכיוון שנדרש מסלול תקלה אז הצד המשני מחובר בכוכב ויש יתרון בסינון הרמוניות.
    במקרים אחרים אפשר להשתמש בקבוצות חיבור אחרות נניח לשנאי step up נבחר קבוצת חיבור Yd.
    או במקרים בהם אין צורך בהזזת מופע ואין צורך בנקודת ניוטרל נשתמש ב-Dd.
    וכמובן חיבור במקביל דורש קבוצות חיבור זהות לשנאים.
    זה בקצרה.
    סופ"ש נעים,
    רועי

תודה על התשובה המפורטת!

יש לי 2 שאלות נוספות ברשותכם:
    1. בהמשך לשאלה של ה UPS, בגלל שקיים מפסק 4P קיים שנאי מבדל אחרי ה UPS. ביציאה של שנאי מבדל יש צורך לבצע איפוס. במידה וקיים לי שיטת איפוס במתקן, ואחרי השנאי מבדל אני מבצע שוב פעם איפוס (מזכיר שקיים פס אפסים נפרד של הצרכני UPS בגלל השנאי מבדל) אני מכיר שרשום בחוק חשמל שאסור לבצע פעמיים איפוס באותו מתקן יש הסבר?
    2. אני יודע שאסור לבצע הגנת איפוס והגנה (TT) באותו מתקן.
    איפוס זה שאני מחבר את האפס של מקור הזינה לפס השוואת הפוטנציאלים הראשי שמחובר להארקת יסוד.
    הארקת הגנה זה שאני מחבר את כול הגופים המתכתיים למסה הכללית של האדמה.
    עכשיו בכול מתקן שקיים איפוס מחברים את כול הגופים המתכתיים להארקה הראשית.
    מישהו יכול להסביר לי מה אני מפספס?

תודה מראש.

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •