-
בדרך ללימודי הנדסת חשמל-זרם חזק צריך עצות ועזרה
אז ככה, אחרי שבדקתי קצת את השוק בעניין ההנדסת אלקטרוניקה, הבנתי ש90 אחוז ממסיימי לימודי הנדסת אלקטרוניקה יתעסקו ומתעסקים בתכנות, דבר שלא הכי מדבר אליי, אני צריך עבודה שתשלב לי גם קצת שטח והתעסקות פיסית.
אני שוקל ללכת על מסלול זרם חזק, עכשיו אין לי מושג מה קורה ומה סגנון העבודה בחוץ בנושא זה.
יכול מאד לעניין אותי לתכנן תשתיות חשמל, עבור קניונים,בניינים או מפעלים לדוגמא..
השאלה שלי היא מה קורה איתי ברגע שאני מסיים את הלימודים?, מה המצב השוק?.
הבנתני גם שכדי לקבל רשיון והלהירשם בפנקס המהנדסים אני צריך יתרת עבודה של שנתיים תחת מהנדס חשמל שמתמחה בזרם חזק.., השאלה שלי היא האם כדי לי כבר עכשיו להתחיל לעבוד עם מהנדס שמתעסק בזה?.
תודה לעוזרים.
-
שלום רב,
ראשית יש לבדוק שקיים מסלול זרם חזק בלימודי ההנדסה אליהם אתה רשום.
מסלול זרם חזק הוא תנאי לרישום במדור המתאים בפנקס המהנדסים.
עד כמה שידוע לי, מהנדס חשמל קיבל רישיון "חשמלאי ראשי" (עד 250 אמפר) לאחר סיום לימודי ההנדסה והרישום בפנקס.
נכון שלאחר קבלת הרישיון "חשמלאי ראשי" נדרש לפחות שנתיים בכדי להוציא רישיון "חשמלאי מהנדס" (מאפשר לתכנן ולעסוק בכל מתקן חשמלי ללא הגבלה) אך לדעתי ללמוד את המקצוע לוקח קצת יותר.
קיימים פרסומים שונים על-פיהם קיים חוסר ממשי במהנדסי חשמל עם רישיונות בארץ והנושא הולך ומחמיר.
דור החשמלאים בעלי הרישיון הולך ומתבגר ורוב הצעירים נוהרים להייטק.
לדעתי מקצוע החשמל הוא מעניין מאתגר ובעיקר מקצוע לכל החיים בניגוד למקצועות ההי טק.
מהנדסי חשמל-זרם חזק משתבחים עם השנים בעוד שבהיי-טק ככל שהזמן עובר "הערך" של העובדים (כפי שנתפס ע"י השוק הנ"ל) הולך ופוחת.
עבודה בתחום ללא ספק תתרום להבנת המקצוע האמיתי בשטח (קיים פער דיי גדול לבין מה שנלמד באקדמיה לבין הידע הנדרש בפועל לתכנון, הקמה ובדיקת מתקן חשמלי)
בהצלחה,
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום