תוצאות 1 עד 7 מ 7

נושא: ביקורת חברת חשמל

Hybrid View

ההודעה הקודמת ההודעה הקודמת   ההודעה הבאה ההודעה הבאה

ביקורת חברת חשמל

שלום לכל החשמלאים,
    יש לי להעביר ביקורת לחברת חשמל . הבניין ישן בו 4 קומות ללא מעלית. בדירה היתה התחשמלות ובודקים של חברת חשמל שהגיעו למקום כתבו דף ריג'קטים, אחד הסיעיפים היה "L.T" גדול מ25 אוהם.
    איך אני אמור לבדוק זאת לפני ביקורת חשמל, שאין לי את החשמל. הלוח הוא חד פאזי 25 אמפר.
    אם אני מביא מהשעון מים חוט ארקה במקום 10 מ"מ 16 מ"מ זה יכול להבטיח לי משהו?
    בדירה לשקעים מגיע חוט ארקה , אבל לגופי תאורה בתיקרה לא מגיע . יש כמה נקודות שלא ניתן להכניס סטלבנד.
    אם אני מרכיב פנדל פלסטיק רגיל שתי חוטים פוטר אותי מחשיבות הארקה?
    הבדיקה עצמה של רציפות הארקה לכל נקודה מספיק לצפצף עם פעמון כלפי לוח או חייב לקבל איזה ערך מסויים באומים? (בשביל לעבור ביקורת) יש לי הרגשה שבגלל שהיה התחשמלות (קל) הם יהיו קפדניים מאוד. אשמח לשמוע עצות מהניסיון שלכם.
    תודה

צביקה שלום

אני מניח שלוח החשמל הדירתי עשוי מחומר מבודד-פלסטיק , ולכן התנגדות לולאת התקלה LT צריך להתאים למא"ז
    של המעגל הגדול ביותר שיוצא מהלוח . לדוגמה :במא"ז של 16 אמפר דגם C ה-LT צריך להיות נמוך מ-230 וולט
    לחלק ל-6.6 כפול 16 שזה יוצא : 2.17 אוהם. במידה ובמוליך הארקה 16 ממ"ר לא תקבל את הערך הזה , ישנה אופצייה
    להתקין אלקטרודות מיוחדות באדמה , ישנה גם אפשרות להתחבר לברזל הזיון של אחד העמודים בבניין , במידה ולא עזר
    ושיטת ההגנה בפני חישמול היא TT , אתה רשאי להתקין מפסק מגן - ממסר פחת "כהגנה בלעדית " לכל הלוח הדירתי

רציפות הארקה מכל בית תקע לפס הארקות צריכה להיות פחות מ-0.5 אוהם .

לגבי מוליך הארקה בגופי תאורה ישנים: מאוד מאוד רצוי להתקין , אבל במידה ולא ביצעתה שיפוץ במערכת החשמל בדירה לדעתי לא חייבים

להתקין מוליך הארקה לגוף תאורה ישן .

בברכה

קובי

תופעה מוזרה

עברתי ביקורת של חברת חשמל , שקיבלנו חשמל בדירה התחלנו לחבר צרכנים . אחרי שחיברתי מקרר ואחרי כמה דקות 5-10 1דקות הקפיץ לי ממד של המעגל ופחת, מזה נובע שהמקרר מקצר. אבל התופעה המוזרה אחרת. באותו זמן שהיה קצר מישהו היה במקלחת בדירה והרגיש את הקצר אליו. כי באותו זמן נגע בברז מים.
    וגם בדירה של השכנים (צמודה) קפץ חשמל וגם שכנים מלמטה ראו נוצצות בצנרת של הדוד שעובר אצלהם בבית.
    מבחינתי הפחת קופץ לפי המכשיר 18 מילי אמפייר תוך חמישים מילי שניות. לופ טסטר מראה לולאת תקלה 1.2 אום שהראשי 25 אמפייר והמעגל הכי גדול זה 10 אמפייר . דירה מאוד ישנה וכל החוטים שם 1.5 בהמשך הוא אמור להוסיף קווים למכונת כביסה וכ"ו
    מישהו יכול לתת הסבר לתופעה זו? ואיך ניתן לשפר זאת אם חברת חשמל צריכה להתערב פה בבעיה של כל הבניין.
    תודה מראש לכל העונים.

צביקה שלום

תסביר לי בבקשה ולמשתתפי הפורום איך הצלחתה להוריד את ההתנגדות של LT ואיך ביצעתה הארקה ראשית לדירה ?

בברכה

קובי

ביקורת חברת חשמל

אחרי שחיברתי חוט ארקה 10מ"מ לצנרת של הבניין קיבלתי תוצאה 1.2אוהם, כאשר המעגל הגדול ביותר בלוח הוא 10 אמפר. בזה אין בעיה.

אני מציע לך מספר דברים:

תבדוק שוב שכל המעגלים של הדירה מחוברים אחרי הממסר פחת
    תבדוק שוב את התנגדות הבידוד של כל המעגלים , פזה אפס והארקה
    תבדוק התנגדות הבידוד של המכשירים בדירה
    במידה ויש מאזי"ם ישנים מאוד יש להחליפם
    רצוי מאוד לחבר את מוליך הארקה הראשי 10 ממ"ר לאלקטרודה חיצונית נפרדת , ולבדוק שוב LT , (צנרת מיים של הבניין לא תמיד אמינה
    יש אינסטלטורים שיחליפו חלק מהצינור לפלסטיק ואז אין לך הארקה )

בברכה

קובי

הופעת זרמים בצנרת מים תיתכן במספר תרחישים בהם נוצר הפרש פוטנציאלים בין שתי נקודות.
    בכדי למפות את המקרה הספיציפי (ובאופן מוחלט) נדרש לברר מה מצב הארקות בכל הדירות בבניין.
    הופעת הזרמים יכולה להגרם ממספר רב של צרכנים ותלויה בעיקר באופן ביצוע הארקה ראשית של כל צרכן.
    האם יש הארקת יסוד?
    האם יש הארקה לצנרת מיים?
    האם ישירות לצינור הראשי למטה או מתחת לכיור (כפי שהיה נהוג בדירות ישנות...וכו')?
    מה הייחס בין ערכתי הארקה המתקבלים ממדידת L.T (בנפרד) כלפי הצינור מיים/כלפי הייסוד/כלפי אלקטרודה?

להלן דוגמה להופעת הפרש פטנציאלים.

קצר מופיע בדירה ודרך פס הארקות ראשי מתפצל לאלקטרודה R1 ולצנרת מים.
    מאחר וההתנגדות של R2 נמוכה יותר, רוב הזרם ישאף לעבור דרך R2.
    הדרך שהוא יעשה זאת יהיה דרך צנרת המים המתכתית ובדרך הקצרה אל פס הארקות אליו מחוברת הארקה של R2.
    לחץ כדי להציג תמונה גדולה
שם:  חישמול.jpg
צפיות: 2428
גודל:  73.9 קילובייט
ID: 479

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •