-
בדיקת הארקה של מתקן צריכה
שלום לכל העונים,
בדיקת הארקה של מתקן צריכה- יש מקרים שצריך לבדוק התנגדות למסה הכללית של האדמה.
מזה אומר ולמה זה נדרש...?
-
שלום
התנגדות הארקת המתקן כלפי המסה הכללית של האדמה חיוני לבדוק בכדי לוודא שהערך המתקבל מתאים לתחום הערכים המותרים ע"פ חוק החשמל. לדוגמא: במתקנים שנבחרה בהם שיטת הגנה TT מותר שערך הארקת המתקן כלפי המסת האדמה תהיה עד 5 אום. וכן במתקנים המיועדים לשיטת האיפוס TN-C-S או TN-Sמותר שערך הנ"ל יהיה עד 20 אום. בדיקה זו נעשית בפועל ע"י ניתוק מוליך הארקה מהאלקטרודה / הארקת יסוד מהפה"פ או מפס הארקות במקרה של TT ומדידת L.T. (המדידה כאמור הדק אחד ליציאה מהאלקטרודה וההדק השני לאחת הפאזות) במקרה והתוצאה אינה מתאימה לתחום הערכים ע"פ החוק יש לבצע בדיקת מגר אדמה בכדי להבין האם הבעייה במתקן שלנו או ברשת ח"ח.
-
משה שלום
תרשה לי תיקון קטן.
לפי "החוק היבש" כל מתקן חדש ואו בבדיקה תקופתית , פעם בחמש שנים במקרה של TT ואו פעם בעשר שנים במקררה של TN-S , TN-C-S
יש צורך לבדוק את התנגדות האלקטרודה כלפי המסה של האדמה - "בדיקת מגר אדמה " ללא תלות בתוצאות של בדיקת L.T .
בברכה
קובי
-
קובי שלום
אני מקבל את התיקון שלך. אתה צודק ע"פ החוק היבש הנושא ידוע לי. מה שכן ומשום מה לא יצא לי אף פעם לתפוס על חם בודק המבצע בדיקת מגר אדמה כבדיקת קבלה של מתקן וכו'.. אלא אם כן ישנו חשש לבעיה..
-
שלום למשה ולמשתתפי הפורום
גם אני השתתפתי בבדיקות של מתקני חשמל חדשים עם בודקים פרטיים ובודקי חח"י , ולא ראיתי שהם בודקים " מגר אדמה " .
הם מסתפקים בבדיקת L.T בלבד , כמובן שזה לא תקין .
בברכה
קובי
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום