תוצאות 1 עד 4 מ 4

נושא: בדיקת התנגדות בידוד

Question בדיקת התנגדות בידוד

שלום לכולם ואודה לליבון נקודה מסויימת.. הבנתי מבודק מתקנים שבבדיקת התנגדות הבידוד בין פס אפסים לפס הארקות (כמובן מפסק ראשי פתוח) וכל המא"זים מחוברים.. אם מתקבלת תוצאת התנגדות טובה אזי בבדיקה זו בעצם נבדקו גם מוליכי הפאזות..ואין צורך לבדוק שוב בין פס הארקות למוליכי הפאזות... אני מבין את העניין כאשר אני בודק איזה שהו גוף חימום למשל או נורת ליבון (בצרכנים אילו האפס בעצם מחובר לפאזה) אבל במצב של בדיקת מתקן חדש שעדיין לא מחוברים אליו צרכנים האם בדיקה זו קבילה??
    תודה

משה שלום!
    ממש לא, ואני ממש מצטער לשמוע שיש בודקים שמזלזלים בעבודתם.
    חוק החשמל מגדיר במפורש בפרק התקנת מוליכים תקנה 57 "שיעור התנגדות הבידוד שבין שני מוליכים במעגל חשמלי אחד"
    בבדיקה שציינת מדובר על מספר רב של מעגלים שבד"כ בבדיקה כזו התנגדות הבידוד אמורה להיות הרבה יותר נמוכה.
    בנוסף בד"כ בבדיקת בידוד יש לנתק את האפס הראשי מסיבות של איפוס או הארקת שיטה.
    ולכן לא נראה לי שבדיקה כזו קבילה.
    סופ"ש נעים
    רועי

שלום לכולם,

הרעיון המרכזי הוא לדעת מה בדיוק בודקים? שימו לב לשרטוט המצורף :
    במקרה 1 : בדיקת בידוד בין אפס להארקה לא "מכסה" את מוליך הפאזה של השקע (נכון גם לגבי גוף תאורה ללא מנורה).
    במקרה 2 : בדיקת בידוד בין אפס להארקה, כאשר יש נורה, גם לא מכסה את כל מוליכי המעגל במידה והמפסק פתוח.
    במקרה 3 : במקרה זה, כאשר צרכן מסויים מחובר ישירות, כל מוליכי המעגל נבדקים.
    לחץ כדי להציג תמונה גדולה
שם:  בדיקת בידוד.jpg
צפיות: 1829
גודל:  66.3 קילובייט
ID: 477
    כפי שציינת בשאלה (ובעצם כיוונת לתשובה..), ישנם מספר תרחישים בהם כביכול נבדקים כל המעגלים באמצעות "לחיצה אחת".

גיא ורועי תודה לכם.. לאחר מחשבה נראה לי שהכוונה שלו הייתה לבדיקת מעגלים במרכזיות מאור שם אולי זה קצת נכון. בכל מקרה נראה שאתם הצודקים פה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •