-
התקנת כבלים באדמה
שלום לעונים
לצורך פריסת כבלים באדמה לפי שיטה ט"ז (כבלים בצינור או בתעלה צרה טמון באדמה), השתמשתי בכבלי נחושת 5x10 עם מחא"ז 32a
וכבלים 5x6 עם מחא"ז 16a.
האם אפשר להשתמש באותם קטרים גם בכבלי אלומניום עם אותם הגנות?
תודה
-
כבלים באדמה
אבישי שלום,
1. לגבי שטחי חתך של הכבלים, למיטב ידיעתי כבלי אלומיניום מתחילים מ-70ממ"ר, לא נתקלתי בכבל אלומיניום קטן מ- 3x75+35..
2. אם אתה שואל על מעבר לאלומיניום, כנראה שמעניין אותך המחיר.. אם כך, מה אורך הכבלים שאתה מעביר?..
בהצלחה..
-
שלום
לפי הטבלה
http://www.doctorat.co.il/attachment...2&d=1371751433
יש כבלים מאלומניום בקטרים האמורים.
אורך הכבלים 300מ'
אבישי
-
ט"ז נחושת ו ט"ז אלומיניום....
הי אבישי,
הטבלה עבור זרם מתמיד מירבי בכבלים עבור התקנה ט"ז, מאופיינת עבור נחושת/אלומיניום - בידוד 70/90.
אתה יכול לבחור 4 אופציות (לפחות..)
אם השתמשת כבר בכבלי נחושת עם הגנות מסוימות, מה אתה מחפש כעת?
לבצע התקנה מקבילה לה? האם זה היה רק חישוב וכעת אתה בודק אופציה להנחת אלומיניום במקום הנחושת?
נניח והסתכלת בטבלה עבור 90 מעלות:
מא"ז 32 יגן יופי על כבל 5*10 ממ"ר נחושת
גם 5*10 אלומניום יהיה מוגן ע"י מא"ז 32, בתנאי שאין לך כל מיני מקדמי תיקון לזרם המתמיד המירבי (k15-k20). ובהנחה של בידוד 90 גם כן.
5*6 גם כן יוגן ע"י מא"ז 16A, באותם תנאים שכתבתי שורה מעל.
שים לב שישנן תקנות נוספות על מינימום חתך אלומיניום באתרים ובהתקנות שונות.
גם קראתי שאתה מתכונן להוליך אותם כ300 מטר. כדאי מאד לבדוק את כל התנאים של מוליכים אלו, לבטח יתווספו לך מקדמי תיקון טמפ' ועוד אשר לא יאפשרו לך התקנת מוליכי אלומיניום באותו חתך כמו של הנחושת.
אני מדגיש שוב,
אתה חייב לבדוק האם מותר לך להתקין חתך מינימום של אלומיניום שם (לא יודע היכן זה...).
בנוסף, מא"ז רגיל לא נהנה להתחבר לכבלי אלומיניום ללא משחה או אמצעים אחרים.
-
-
דבר חשוב נוסף
אבישי,
אני לא יודע למה בדיוק משמשים הכבלים שבחרת, אבל אני חושב שכדאי לשים לב להפסדים (נפילות מתח) על הכבלים..
במיוחד כבלי האלומיניום..
בהצלחה..
הרשאות פרסום
- אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
- אין באפשרותך לפרסם תגובות
- אין באפשרותך לצרף קבצים
- אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
-
חוקי הפורום