תוצאות 1 עד 9 מ 9

נושא: כיול תרמי+מגנטי

Hybrid View

ההודעה הקודמת ההודעה הקודמת   ההודעה הבאה ההודעה הבאה

כיוונון מפסקים

שלום!
    אתחיל בזה שהביטוי הנכון הוא כוונון ולא כיול, הכיול נעשה אצל היצרן כוונון נעשה בשטח.
    במפסקי זרם מסוג תיבה יצוקה – Molded Case מבחינים בשתי סוגי הגנות:
    הגנות תרמו-מגנטיות והגנות אלקטרוניות, בגלל שביקשת תרמו מגנטי אתייחס לפעולתם.
    מפסק זרם תרמו מגנטי מבוסס על הגנות אלקטרו-מכניות כאשר יש בו שני מנגנוני הגנה
    מנגנון תרמי מיועד להגנה בפני העמסת יתר- הוא מבוסס על עיקרון Bimetal (צמד תרמי) שמתחמם וגורם להתכופפות הדו-מתכת.
    מנגנון התרמי מכוון בד"כ לטמפ' של 40 מעלות צלסיוס, תגובת המנגנון למעבר זרם דרכו
    מושפעת מאוד מטמפרטורת הסביבה האופפת את המפסק וקרבתו למפסקים אחרים המועמסים בו זמנית עם
    אותו מפסק בזרמי העבודה המתוכננים וזה אחד מהחסרונות שלו.
    מנגנון נוסף הוא מנגנון מגנטי מיועד להגנה בפני זרם קצר - הפועל על עיקרון של אלקטרומגנט וזרוע הנמשכת בעת קצר.
    את המנגנון התרמי מכוונים כך: יחס בין זרם העבודה של הצרכן לזרם הנומינלי של המפסק כלומר- Ib/In
    את המנגנון המגנטי מחשבים בהתאם ללולאת התקלה במתקן, כלומר 230 לחלק להתנגדות לולאת התקלה Zk
    ייתן לנו את זרם הקצר הצפוי Ik.
    היחס בין זרם הקצר הצפוי לבין הזרם הנומינלי ייתן לנו את הכוונון המגנטי: Ik/In
    מצרף לך דוגמת כוונון מדף נתונים של ABB ומבנה המנגנון תרמו מגנטי.
    בהצלחה
    mccb new.pdf
    נערך לאחרונה על ידי רועי אפללו; 14.07.13 בשעה 14:24.

טעות חישוב

רועי שלום,

יישר כוח על כל התשובות והמאמרים שאתה מצרף,בסופו של דבר אין כמו יישום בשטח..או דוגמא טובה של רועי (-:
    רציתי רק להעיר שאני רואה את הדוגמא הזו כבר כמה פעמים, כל פעם בהקשר שונה..אבל יש שם טעות חישוב "קטנה" של פי 10 בחישוב של זרם הקצר Isc !
    300=230/0.76 ולא 3000!! ולכן Im=0.75 ולא 7.5...

מקוווה שלא פספסתי משהו וטעיתי בעצמי..

לילה טוב..

ניסים(סמי)

טעות חישוב

שלום חברים
    כנראה רועי התכוון ל0.076 ואז הדוגמא נכונה ,ב- 0.76 ללולאת התקלה לא עומדת בתקן מה שמצריך לנקוט בכל מיני דרכים לשיפור ללולאת התקלה או לשים מפסק מגן משולב .

אפשר לנצל את טעות הסופרים הזו כהגשה להנחתה ולעשות חישוב מה קורה במקרה זה ואיך מכווננים מפסק עם אופציה g

רועי ! אני נהנה לקרוא את תשובותיך המפורטות ונדהם מסבלנותך הרבה, המשך כך.

תיקון טעות

חברים תודה רבה על תיקון הטעות ועוד יותר תודה על הפידבקים.
    אכן היתה טעות חישובית והחלפתי לקובץ מתוקן בכל מקרה, בדוגמה המקורית מתוך ABB התייחסו רק לזרם הקצר 3000A
    ורציתי להראות את חשיבות לולאת התקלה בכוונון המפסק מצ"ב קובץ החישוב המקורי מתוך ABB.
    הערה קטנה לדוגמה, שימו לב שזרם הקצר הוא יחסית גבוהה ולכן לולאת התקלה מאוד נמוכה, בבדיקה בשטח מכשירי ה-LT הרגילים
    אינם יודעים למדוד לולאת תקלה כזו אלה רק עד תחום של 0.25 אוהם ולכן מדידה כזאת יש לבצע עם מכשיר בעל רזולוציית מדידה קטנה (גשר)

אייל לגבי שאלתך, בדוגמה הנ"ל מדובר על מפסק בעל הגנות תרמו מגנטיות, ולכן לא קיימת בו הגנת G,
    אכן במקרה של לולאת תקלה 0.76 אוהם אנו בבעיה ונצטרך להחליף למפסק עם הגנות אלקטרוניות LSIG
    לדוגמה נבחר מפסק של שניידר אלקטריק NSX עם הגנת מיקרולוגיק 6, In=400A לולאת תקלה גבוהה 0.76 אוהם, זרם הקצר נמוך
    נצטרך להשתמש בפונק' G, כוונון הכי קרוב יהיה Ig=0.7In=0.7*400=280A כאשר ניתן לכוונן מדוייק יותר בכפולות של 0.05
    מצ"ב דף הנתונים של המפסק.
    המשך יום טוב.
    רועי
    G.pdf

תחום מדידת לולאת תקלה

בהמשך לדבריו של רועי ...

ברשותי מכשיר מדידת לולאת תקלה שתחום המדידה הראשון הוא : 0.05 -1.99 אוהם אבל למרות זאת הייתי רוצה לדעת למה התכוון רועי במילה "גשר "

אם מישהו יכול לפרט יותר אני אשמח !

תודה והמשך יום טוב

הסבר על "גשר"

רוב מכשירי ה lt הקיימים בשוק יודעים למדוד לולאת תקלה עד לערך מינימלי של 0.25 אום. אם תסתכל בדפי הנתונים של היצרן תראה שדיוק המכשיר מובטח עד לערך מינימלי של 0.25 אום.
    זה לא אומר שלא תקבל תוצאה אם לולאת התקלה נמוכה - אבל אם קיבלת נניח 0.1 אום באמצעות ה lt שלך לא הייתי ממליץ לך לכוון הגנות לפי הערך הזה.
    כדי למדוד לולאת תקלה בערכים נמוכים, קיים מכשיר שנקרא בלשון העם "גשר". המכשיר יודע למדוד התנגדויות בסדר גודל של מילי-אומים.
    השם "גשר" ניתן לו בגלל עקרון פעולתו. זהו גשר מקס-ווין (תחפש בגוגל אם מעניין אותך איך הוא עובד) שבנוי מסלילים וקבלים משתנים. הוא מזרים זרם גבוה מאוד (הדגם שברשותי יכול להגיע ל 290 אמפר) ומשנה את ערך הקבלים והסלילים כדי לאזן את עצמו.
    כשהגשר מאוזן הוא נותן תוצאת lt וזרם קצר צפוי. מלבד היתרון של מדידת ערכים נמוכים יש לו יתרון שכמעט תמיד הוא מתייצב (אפילו במתקן מזוהם בהרמוניות).
    יצא לי לבדוק חדר שרתים כשהמפסק הראשי היה 25a ולא הצלחתי לקבל תוצאה יציבה עם המכשיר הסטנדרטי. הגשר נתן תוצאה יציבה וחזרתית.

חברים מה הבדל בין מאמ"ת ל מא"ז?
    אני יודע שמאמ"ת - מפסק אוטומתי מגנטי תרמי ומא"ז-מפסק אוטומטי זעיר.
    אני לא מצליח להבין איפה משמשים במא"ז ואיפה במאמ"ת.
    עם יש חוברת הסבר אשמח.

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם נושאים חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •