שלום רב,
בהתאם להחלטת המתכנן, אני נדרש להתקין פחת כשיטת הגנה בפני חישמול במתקן בגודל 400 אמפר , המבנה הוא ישן וללא הארקת יסוד.
אם גם ככה אני מתקין פחת, האם יש חשיבות לערך של lt שאני אקבל במתקן לקראת הבדיקה?
שלום רב,
בהתאם להחלטת המתכנן, אני נדרש להתקין פחת כשיטת הגנה בפני חישמול במתקן בגודל 400 אמפר , המבנה הוא ישן וללא הארקת יסוד.
אם גם ככה אני מתקין פחת, האם יש חשיבות לערך של lt שאני אקבל במתקן לקראת הבדיקה?
בכל מקרה עליך לדאוג למקור הארקה תיקני כנדרש בפרק ד' בתקנה "הארקות ואמצעי הגנה בפני חישמול".
בהתאם לסעיף 70 של הפרק הנ"ל, כיול הפחת יהיה כזה שזרם הפעלתו (זרם הזליגה שיביא להפסקת המעגל) כפול לפחות 10 פעמים, יהיה שווה לזרם הקצר המתקבל (זרם קצר המחושב בהתאם לתוצאת LT שנמדדה).
למעשה לפחת ואפשרות הכיול שלו השלכה על תוצאת ה-LT הנדרשת
במקרה שלך זרם הקצר הצפוי יהיה מאוד נמוך, לכן אחד מהפתרונות האפשריים הנוספים כאמצעי הגנה בפני חשמול
הוא מפסק עם הגנות אלקטרוניות חכמות LSIG כאשר תחום הפונקציה G הוא בד"כ 0.2In ובמקרה של המתקן שלך
זה יהיה כיוונון ל-80A מתאים ללולאת תקלה של 2.87 אוהם.
תודה ,
לא נראה לי שתהיה בעיה להגיע לערכים האלה.
לרועי
איך מה שאתה כותב מסתדר עם מה שגיא כותב כלומר ערך לולאת התקלה צריך להיות פי 10 מרגישות הפחת?
כלומר 230/2.8=80 אמפר, לכן רגישות הפחת =>8אמפר...
אתה יכול להסביר???
אלעד
אולי כוונת המחוקק היא כאשר מותקן פחת שאינו ניתן לכיוונן נדרש שזרם התקלה יהיה פי 10 מזרם ההפסקה של הפחת, ובמפסקים עם פונקציית g ניתן לכייל את הפחת לפי ערך לולאת התקלה.
אשמח לקבל חוות דעת...
בברכה
אלעד
ענית על השאלה:), ישנם סוגים שונים של הגנות עבור קצר או זליגה לאדמה,
ממסר הפחת הרגיל אינו ניתן לכיוונון ובוחרים אותו לפי זרם ההפעלה שלו.
פונקציה G זה הגנה שהיא חלק ממפסק הזרם עם הגנות אלקטרוניות
והיא ניתנת לכיוונון לפי אופיין זרם/זמן נתון, בד"כ בתחום 0.2In-1In.
קיימים גם ממסרים אחרים הניתנים לכיוונון שהם לא חלק בתוך המפסק אך הקשר שלהם למפסק מתבצע עם שנאי הזרם.
זה באופן כללי.
מצ"ב קובץ דוגמה חישובית.
בדף שצירפת לא אמור להיות זרם קצר מינימלי 1000a?
כי אם 100a נכון, כיצד נכוון את ערך מנגנון s (קצר מושהה)?
אלעד
המקרה המתואר הוא כאשר לולאת התקלה גבוהה מאוד וזרם הקצר המינימלי נמוך במקרה זה המפסק לא יצליח
לנתק את המעגל ב-5 שניות וצריך להשתמש בפונקציה g.
כפי שרשום זרם הקצר המינימלי במעגל הנ"ל הוא 100a ההגנה הרגילה של המפסק (פונקציה s)
אינה יכולה לנתק את את המעגל בזרם הזה, לפי האופיין ב-5 שניות צריך להתפתח זרם של 1600a כדי שהמפסק ינתק.
וכאן נכנסת הפונקציה g של המפסק שהכיוונון שלה מאפשר ניתוק המעגל בזרם הקצר המינימלי 100a ובזמן של פחות מ-5 שניות.
את הפונקציה s בכל מקרה מכוונים לפי האופיין בפחות מ-5 שניות.
במצב רגיל שיש לולאה תקנית הכיוונון נעשה לפי המתואר בקובץ המצורף.
מקווה שעכשיו זה יותר ברור.
קובץ מצורף 429
שלום לכולם
נניח
1.לולאת תקלה 2.8 אוהם
2.גודל חיבור 400 אמפר.
3.צריכת זרם 300 אמפר.
4.כיול l 0.5-1
5.כיול s 2-7
6.כיול i 2-10
7.כיול g 0.2-1
האם לדעתך הכיולים האלה נכונים???
L=0.75
s=2
i=2
g=0.2
בברכה
אלעד
באופן כללי, שים לב להגדרות, כיול המפסק צריך להיות :
א. L - בהתאם לגודל החיבור המוזמן מחברת חשמל.
ב. ההכפלה של המקדמים מבוצעת בהתאם לגודל המפסק (רשמת גודל חיבור וזה לא תמיד זהה)
ג. 240 וולט / 2.8 אוהם שווה = 85.7 אמפר ולכן זרם ההפעלה של הפחת (כאשר הוא הגנה בלעדית) צריך להיות קטן מ-8.57 אמפר.
ד. ההגנה המגנטית תפעל רק בקצר דו פאזי.
תחילה אתקן ואגיד שאומרים כיוונון לא כיול, כיול נעשה במעבדה אצל יצרן המפסק הכיוונון נעשה במתקן.
בהמשך לגיא אוסיף, לא ניתן לכוונן מפסק באופן שרירותי ורק עם נתונים של לולאת תקלה וזרם העבודה.
הכיוונון הוא השלב האחרון בשרשרת, צריך להגדיר סוג המתקן ,סוג הצרכנים,שיטות הארקה זרם קצר מקסימלי
ולאחר חישמול מודדים לולאת תקלה ולפיה מכוונים את המפסק לזרם קצר מינימלי
עכשיו למקרה הספציפי הנ"ל לפי הנתונים שהצגת, על גודל החיבור גיא התייחס,
אולי התכוונת גודל יתרת הזרם (frame) של המפסק 400A וזרם העבודה 300A אם כן
היחס בין זרם העבודה לזרם הנומינלי של המפסק יתן לך את פונקציה L שזה העמסת יתר של המעגל שבו המפסק יקפוץ.
פונק' S, שים לב שהגדרת גם את S,וגם את I אותו דבר, חשוב להבין את ההבדל בינהם: פונק' (S (short time delay
זו ההגנה בפני קצר מושהה הכוונה היא שלפי החוק על המפסק לנתק את המעגל בזרם קצר הצפוי
לפי לולאת התקלה תוך פחות מ-5 שניות.
פונקציה (I (instanteous זו הגנה בפני קצר מיידי הכוונה היא לפי החוק על המפסק לנתק את המעגל תוך 0.1sec
כאשר זרם הקצר הוא כמעט מקסימלי.
במקרה הספציפי שלך לולאת תקלה גדולה זרם קצר קטן, בהנחה שפונק S לא תגיב ב-5 שניות
ניתן להוסיף למפסק פונקציה G שמכווננים אותה לערכים קטנים של זרם קצר ובזמן של הרבה פחות מ-5 שניות.
קובץ מצורף 336
צירפתי לך קובץ של עבודה עם אופיינים של מפסקים של חברת ABB, הוא כולל דוגמאות וסוגי מפסקים
לשימושך.
תודה רבה על תגובותיכם המחכימות!
אשמח לקבל הפניה לחוק החשמל לקביעה הבאה "...הגנה בפני קצר מיידי הכוונה היא לפי החוק על המפסק לנתק את המעגל תוך 0.1sec
כאשר זרם הקצר הוא כמעט מקסימלי".
בברכה
אלעד
בחוק החשמל בפרק העמסה והגנה של מוליכים תקנה 7 ב'
"כאשר t קטן מאשר 0.1 שניה או כאשר המבטח הוא מסוג המגביל זרם קצר,
ייבחר המבטח אשר בו הלם החום של זרם הקצר קטן ממכפלת k בריבוע ו-S
בהתאם לנתוני יצרן המבטח"
http://doctorat.co.il/content.php?30...F9%F0-%E0-1994
שלום רועי
בדוג' שצרפת -כוונון מפסק עם פונ' G, כוונת לערך מינימלי של 0.2 מזרם הקצר המינימלי.
למיטב ידעתי, הגנה בלעדית באמצעות מפסק פחת מחייבת לכוונן את פונ' G כך שיפתח לפחות פי 10 מזרם התקלה לאדמה (כוונון לערך של 1/10 מזרם התקלה).
כלומר נדרש לכוונן את פונ' G לערך של 10A כלומר פונ' G צריכה להיות 0.04* In.
הבעיה שבד"כ פונ' G ניתנת לכוונון מינימלי של 0.2 וזה לא מתאים למקרה הנ"ל.
צריך לזכור שערך זרם הקצר יכול להשתנות במקומות ותנאים מסוימים עד פי 2, כך שהכוונון שלך לעניות דעתי לא מתאימה.
תקן אותי אם אני טועה
אלעד
אלעד שלום!
אתה מתכוון לפונקציה פחת וכאן מדובר על פונקציה G, יש הבדל בין שתי הפונקציות,
שתיהן מתייחסות לקצר לאדמה אבל הן שונות באופן התפקוד שלהן.
אכן פונקצית הפחת מתאימה לזיהוי קצרים לאדמה של עד כ-10 אמפר.
פונקצית G מתאימה להגנת מתקן בו זרם הקצר לאדמה גדול מ-0.2 מהזרם הנומינלי של המפסק .
בפונקצית פחת משלבים יחידה נוספת למפסק המכילה את ההגנה וטורואיד מובנה בתוכה לדוגמה לשניידר אלקטריק יש יחידה שנקראת Vigi
(מצרף לינק) http://www.schneiderelectric.es/html...s/page_049.pdf
היחידה מודדת את זרם הפחת ומפסיקה את המפסק באמצעות Trip coil של המפסק.
ואכן כוונון הערך של הפסקת המפסק בזרם דלף חייב להיות לערך מרבי של עשירית מזרם הקצר הצפוי לאדמה.
פונקציה G מובנית בתוך המפסק ומבצעת (כפי שכבר הסברתי) סיכום וקטורי של הזרמים במוליכים המחוברים למפסק.
לכן היא רגישה פחות ואינה מסוגלת לתת מענה לזרמי קצר קטנים לאדמה.
את כוונון ההגנה מכוונים לערך נמוך ב-10% פחות מזרם הקצר הצפוי לאדמה.
יום טוב,
רועי
שלום,
בקובץ "כיוונון" איך יצא Isc=3000A ?
רז.
במקום 0.76 צריך להיות 0.076 הקובץ תוקן, ובכל מקרה הבט הודעות הבאות:http://doctorat.co.il/showthread.php...EE%E2%F0%E8%E9
שלום רועי
בהתייחס לדו"ג שצרפת, אתה חושב שכוונון פונ' g נכון?
תודה
היי אלעד
את הדוגמה הזו לקחתי מתוך מאמר טכני של ABB ורק תרגמתי אותו,
http://www05.abb.com/global/scot/sco...07102G0202.pdf
במקרה הנ"ל הדוגמה היא להמחשה ונכונה בנתונים הקיימים,
כמובן שכל מקרה לגופו, וכל מתקן חשמלי והפתרונות שלו.
ערב טוב