-
התקנת כבל בצינור
שלום רב,
בחוק החשמל (התקנת מובלים והתיול שבהם במתח שאינו עלה על נמוך) פרק ג, סעיף 18: מוגדר קוטר פנימי של צינור עפ"י נוסחא שמתחשבת בחתך המוליכים במושכלים דרכו. התקנה מתייחסת לחוטים בודדים המושחלים בצינור.
שאלתי היא כיצד קובעים את קוטרו הפנימי של צינור בהשחלת כבל דרכו כאשר ידועה קוטרו של הכבל?
אשמח לתשובה.
בנוסף, כיצד פונים לועדת הפירושים לחוק החשמל.
-
2 קבצים מצורפים
שלום רב,
להלן טבלה המרכזת את קוטר צינורות חשמל בהתאם לתקן ת"י 61386 (בתוקף מ-2009) לעומת התקן הישן (ת"י 728).
לדוגמה, המריחף הרגיל היה נקרא 16 מ"מ וכיום הוא 20 מ"מ (כאשר למעשה מדובר באותו צינור אך התקן החדש מגדיר קוטר חיצוני לעמות התקן הישן שהגדיר קוטר פנימי).
http://www.doctorat.co.il/attachment...ntid=629&stc=1
מצ"ב קישור למאמר ממנו נלקחה הטבלה שפורסם בפאזה אחרת.
-
גיא תודה רבה,
המסמך ששלחת עבור הפורום עזר לי מאוד.
בנוסף ברצוני לברר האם ישנה דרישה או תקנה אשר קובעת איזה קוטר צינור יש לבחור בהתאם לקוטר הכבל המושחל בו, או העיקר שיעבור הכבל בצינור ללא חובה להשארת חלל כלשהו בין הכבל לצינור (בחתך)?
-
היי,
בתקנות החשמל (תקנה מספר 13 בפרק התקנת מוליכים), מצויין מספר המוליכים המבודדים שניתן להשחיל בצינור (בהתאם לחישוב הקוטר המשוכלל).
בתקנה 9 (ג) בפרק התקנת כבלים במתח נמוך מצויין :
"הותקן צינור לשם הגנה על כבל, יאפשר קוטר הצינור השחלת כבל ושליפתו בקלות; קצות הצינור יעובדו, יעוגלו או יצוידו בתרמילים מתאימים, שימנעו נזק לכבל בעת השחלתו ובעת הטיפול בו ויאפשרו את פעולתו התקינה לאורך זמן."
-
1 קבצים מצורפים
ירון שלום.
בהמשך לתשובתו של גיא, בחוק החשמל, תקנות החשמל-התקנת מוליכים, התש"ל-1979, תקנה 13, סעיף ה:
על אף האמור בתקנת משנה (א-לא יותקנו בצינור אחד מוליכים מבודדים המשמשים קווים או מעגלים שונים.), כאשר לא קיימת אפשרות סבירה להוספת צינור במיתקן חשמלי קיים, ניתן להתקין בצינור אחד מוליכים מבודדים המשמשים קווים שונים ובלבד שהצינור הוא בעל קוטר שאינו קטן מהמתקבל מחישוב המשוואה -
קובץ מצורף 632
ואם קיימת בתוואי הצינור תיבה, תותקן בה מחיצה המפרידה בין הקווים השונים.
(ו) לצורך המשוואה שבתקנת משנה (ה) משמעות הסימנים היא:
D - קוטר פנימי של הצינור, במילימטרים;
di - קוטר חיצוני של כל מוליך מבודד המושחל, במילימטרים.
בהצלחה.
-
שלום רב
אתם מצטטים את חוק החשמל ואת הטבלאות וזה בסדר
אבל אני מבקש לדעת באופן מעשי כאשר אני מתכנן צינור שבו יושחל כבל XLPE האם הקוטר הפנימי של הצינור
צריך להיות יותר גדול ב-25% ואו ב- 50% ואו יש מקדם אחר
בתודה מראש
קובי
-
קובי שלום.
באופן מעשי עושים חישוב:
ניקח לדוגמא צינור "4 שמעוניינים להעביר בו שני כבלי 3x240.
קוטר חיצוני של כל כבל בסביבות 60מ"מ, עבור שני כבלים נקבל "שורש של (2x60^2)" , שזה 84.8, נכפיל ב 1.6 ונקבל 135.
קוטר מובל "4 הינו 110מ"מ שזה פחות ממה שקיבלנו ולכן אסור להעביר 2 כבלי 3x240 בצינור כזה, אלא לבחור צינור בקוטר "6 למשל..
בהצלחה.
-
שלום ניסים
עכשיו הבנתי
תודה רבה
קובי
-
ניסים שלום
קראתי עוד פעם את תשובתך ואני חושב שיש לך טעות אריתמטית.
כתבתה : "שורש של (2x60 ^2) שזה 84.8 " , לדעתי התוצאה היא 120 .
אנא בדוק שוב את החישוב
בברכה
קובי
-