-
הסבה למהנדס חשמל
שלום רב ואיחולי הצלחה לפורום,
אני מהנדס חשמל ואלקטרוניקה ורוצה לעשות הסבה לתחום "זרם חזק" (מערכות הספק). יש תוכנית הסבה באחת המכללות (אפקה) שנמשכת שנתיים.
כמובן שלאחר שאני מסיים את התוכנית אני זכאי להרשם בפנקס המהנדסים במדור "זרם חזק", וכדי לקבל את הרשיון (חשמלאי מהנדס) צריך התמחות של שנתיים תחת מהנדס חשמל מנוסה ולאחר מכן מעבר של ועדה מקצועית.
איך בעצם מוצאים התמחות כזו?
האם משרדי התכנון הפרטיים/חברת חשמל ששים לקבל מהנדסים מתמחים תחת חסותם?
האם יש מקומות אחרים בנוסף למקומות שהזכרתי שאליהם ניתן לפנות לביצוע ההתמחות?
בנוסף אין לי שום נסיון טכני בחשמל (לא עבדתי מעולם בתחום) - האם זה יכול לפגוע בסיכויים שלי לעבוד כמהנדס בתחום?
אודה לכם לתשובה,
שגיא
-
הסבה למהנדס חשמל
שלום שגיא
אני מציע לך שתקרא את השאלות והתשובות של הפורום הזה וגם של הפורומים אחרים , וזה יתן לך אינדיקצייה האם בכלל התחום של חשמל זרם חזק מעניין אותך.
לאחר גמר ההסבה במכללה תצטרך לעבוד בתחום חשמל זרם חזק . " אין דבר כזה התמחות" ולאחר שנתיים אתה עוזב .
אתה צריך להחליט איזה תחום מעניין אותך . האם עבודה בתכנון במשרדים פרטיים , עבודה במחלקת חשמל במפעל בתחזוקה ,
עבודה בביצוע פרויקטים אצל קבלני חשמל , וכו. ( עבודה בנושא מכירות , ואו בהוראה , לא כל כך תהיה לטובתך לקבלת
רישיון חשמלאי מהנדס ) . לאחר עבודה של שנתיים לפחות, רצוי שתלמד בקורס מיוחד שיכשיר אותך לקראת וועדת רישיונות .
אני מניח שיש עוד רעיונות למשתתפי הפורום ...
בהצלחה
קובי :)
-
משרד תכנון
קובי תודה על התשובה.
יש בפורום מהנדסי חשמל שעובדים במשרד תכנון?
-
הסבה למהנדס חשמל
שלום שגיא
אני לא יודע
אבל אתה יכול לפנות למשתתפי הפורום ולשאול אותם , וגם לבקש עוד חוות דעת ממשתתפי הפורום לגבי הצעד שאתה רוצה לעשות
משום שצעד כזה הוא רציני ודוורש הרבה משאבים של זמן אנרגייה וכסף ....
בהצלחה
קובי:)
-
הסבה למהנדס חשמל
שגיא שלום!
אם לקצר בהסבר על המסלול שאתה הולך לעבור אז ככה, תחילה לגבי ההסבה
הקורסים פחות בעייתי,תצטרך לעשות פרויקט גמר בזרם חזק ואני מציע לך לעשות משהו קל כמו תכנון מפעל,שכונה,קניון וכו'.
בסיום הלימודים אתה נרשם בפנקס המהנדסים במדור הנדסת חשמל לאחר מכן אתה מגיש בקשה לרישיון חשמלאי ראשי ולאחר שנתיים
תוכל לגשת לוועדה לקבלת רישיון חשמלאי מהנדס.
לגבי העבודה, כפי שקובי הזכיר תחומי העבודה הם מגוונים, מעבר למשרדי תכנון,מפעלים וכו'
יש גם נושאים אחרים כגון: אנרגיות מתחדשות שזה נושא מתפתח,פוטווולטאי וכו',גנרטורים,מערכות אל-פסק,מתח גבוה,מתח עליון וכו'
כך בחשבון שמהנדס מתחיל לא מרוויח בשמיים (כמובן שתלוי בסוג העבודה) ותצטרך ללמוד הרבה לבד, ולקרוא חומר
ואני גם ממליץ לעשות קורס חיצוני כלשהו זה יעזור לך בהמשך,הכל תלוי ברצון שלך וכמה אתה מוכן להשקיע.
המלצה נוספת היא לגוון בעבודה כדי שיהיה לך ראייה רחבה למקצוע, לדוגמה לעבוד במשרד תכנון ואז לעבור לפרויקט בשטח וכדומה.
תחשוב טוב עם זה מתאים לך.
שיהיה בהצלחה.